Om EKN
EKN försäkrar företagens risk att inte få betalt vid exportaffärer och även bankers utlåning och krediter till både exporterande företag och deras köpare.

Carl-Johan Karlsson
Kontaktperson
Carl-Johan Karlsson, Affärsområdeschef SME och Midcorp

Samarbetet med banken tar dem genom krisen
Svenska friluftsföretaget Light My Fire har gjort succé med sina färgglada måltids-kit och har bland annat blivit omskrivna i New York Times. Nu känner företaget av coronakrisen – men med bankens stöd och en av EKN:s specialframtagna lösningar kan de komma ut stärkta på andra sidan.
Läs mer

Så får ditt företag kapital för att ställa om
EKN kan hjälpa företag som vill ställa om genom att erbjuda garantier som täcker en del av risken för deras företagslån, vilket gör det lättare för banken att bevilja lånet. Ett exempel är den nylanserade gröna kreditgarantin som erbjuds till företag som på något sätt bidrar till klimatomställningen.
– Tanken är att det här ska ge möjlighet att utveckla nya gröna produkter eller att ta sig in på en ny marknad med den befintliga verksamheten. Det ska också gå lättare att ställa om den egna verksamheten så att den att bli mer klimatvänlig – och därmed mer konkurrenskraftig.

EKN får nu försäkra exportaffärer inom EU och till höginkomstländer
EKN utökar exportkreditgarantier inom EU och till höginkomstländer, för att komplettera den privata marknaden. EKN har minskat bankens självrisk för att förbättra lånemöjligheten för exporterande företag och deras underleverantörer.
Läs mer

EKN i media:
EKN
Läs hela artikeln


Anna Långström
Kontaktperson
Anna Långström, Regionansvarig