Techarenan ChallengeEntreprenörstävlingen för Nordens främsta startup- och tillväxtbolag

Techarenan arrangerar årligen en entreprenörstävling som är öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Tävlingen har arrangerats sedan 2014 och riktar sig mot bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Av alla sökande bolag blev 50 stycken framtidsbolag uttagna 2020 och de deltar under finaldagarna i Stockholm 9-10 juni samt den 13 november. Dessa bolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” samt “Publikens Pris”, “Nordea Social Impact Award”, “Industrins Pris” och ”Näringslivets Pris”.

Final 1

Den 9 juni 2020 gjorde 15 utvalda bolag upp om titlarna “Årets Startupbolag”, ”Årets Tillväxtbolag” och Näringslivets Pris”.
Läs mer om vinnarna och se prisutdelingen här

Final 2

Tävlingens andra moment äger rum den 13 november då alla 50 bolagen blir inbjudna till Techarenan Summit i Stockholm. Där får bolagen ställa ut, nätverka, ha affärsmöten samt tävla om priserna: ”Publikens Pris”, “Social Impact Award”, samt “Industrins Pris”.

VinnarresaBra för alla

Vinnarna av Techarenan Challenge får även en plats på vinnardelegationen som tidigare år har varit i New York och Silicon Valley, Tokyo och Seoul samt Sao Paolo. Syftet med vinnardelegationen är att knyta affärskontakter, skapa nätverk och få en djupare förståelse för nya marknader.

Tävlingen syftar till att lyfta innovation och entreprenörskap samt för att ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

Se bilder från 2019 års tävling samt de bolag som var med i finalen

Tävlingen i korthet

 • Anmälan

  Anmälan öppnar 22 april 2020 och görs via fliken "Anmälan" här på tävlingswebbsidan.

 • Uttagning

  50 framtidsbolag utses och vidare i tävlingen

 • Finaldagarna del I

  15 av de 50 bolagen bjuds in till Stockholm den 9-10 juni för att göra upp om titlarna "Årets Startupbolag", "Årets Tillväxtbolag" och "Näringslivets Pris"

 • Finaldagarna del II

  Alla 50 bolag bjuds in till del II av finaldagarna som äger rum den 13 november i Stockholm

 • Finaldagarna del II

  Här utses vinnarna av "Publikens Pris", "Social Impact Award" samt "Industrins Pris"

Vad man tävlar om

Utställningsplats på Techarenan
Alla 50 bolag som tas ut till årets omgång av Techarenans entreprenörstävling ställer ut på Techarenan i Stockholm den 13 november på Waterfont Congress. Här hålls också seminarier på temat “Från startup till miljardbolag”, one-on-one möten, mingel samt prisutdelning.

Expertis värt 200 000 kr
Vinnare av Årets startup- och Årets tillväxtbolag i Techarenan erhåller ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kr att använda för att accelerera bolagets utveckling ytterligare.

Vinnarresa
Vinnarna får en plats på vinnardelegationen resa där de kommer att träffa investerare, potentiella affärspartners och besöka några av världens största och mest framstående teknikföretag. Tidigare år har vinnardelegationen rest till New York, San Francisco, Seoul och Tokyo samt Sao Paulo.

Bedömning

Juryn bedömer bolaget och affärsidén utifrån:

 • Skalbarhet
 • Unicitet
 • Marknadspotential
 • Global applicerbarhet
 • Kompetens inom teamet

Jury - Techarenan 2020

SaraWimmercranz

Sara WimmercranzJurymedlem

Grundare, BackingMinds

Staffan-Helgesson

Staffan HelgessonJurymedlem

General Partner, Creandum

sophia2_round

Sophia BendzJurymedlem

Partner, Atomico

Gustaf-Brandberg-500px

Gustaf BrandbergJurymedlem

Grundare, Gullspång Invest