Techarenan ChallengeEntreprenörstävlingen för Nordens främsta startup- och tillväxtbolag

Techarenan arrangerar årligen en entreprenörstävling som är öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas oavsett bransch. Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. Finaldagarna pågår under tre dagar bestående av huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel m.m. Under finaldagarna koras även vinnarna av “Publikens Pris”, “Nordea Social Impact Award” samt “Industrins Pris”.

Tävlingen syftar till att lyfta innovation och entreprenörskap samt för att ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Tävlingen ska även lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

Anmälan till tävlingen öppnar 16 April

Påminn mig när tävlingen öppnar

Tävlingen i korthet

 • Anmälan

  Anmälan öppnar i april 2020 och görs via fliken "Anmälan" här på tävlingswebbsidan.

 • Uttagning

  50 framtidsbolag utses och vidare i tävlingen

 • Finaldagarna

  De 50 bolagen som gått vidare i tävlingen får följa med till finaldagarna under Almedalsveckan i Visby och ställa ut på den stora Techarenan under måndagen den 1:a - onsdagen den 3:e juli 2019.

 • Kval

  Juryn väljer ut 24 bolag som får kvala om plats i slutfinalen. Uttagningen till kvalet hålls måndagen den 1:a juli.

 • Slutfinal

  Juryn väljer ut 7 bolag som går till slutfinal. Slutfinalen hålls tisdagen den 2:a juli. Två vinnare utses: Årets startupbolag och Årets tillväxtbolag.

Vad man tävlar om

Utställningsplats på Techarenan
Alla 50 bolag som tas ut till årets omgång av Techarenans entreprenörstävling ställer ut på Techarenan i Almedalen mitt i centrala Visby. Här hålls också seminarier på temat “Från startup till miljardbolag”, samt publika slutfinalspitchar och prisutdelning.

Expertis värt 200 000 kr
Vinnare av Årets startup- och Årets tillväxtbolag i Techarenan erhåller ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kr att använda för att accelerera bolagets utveckling ytterligare.

Vinnarresa
Vinnarna får en plats på vinnardelegationen resa där de kommer att träffa investerare, potentiella affärspartners och besöka några av världens största och mest framstående teknikföretag. Tidigare år har vinnardelegationen rest till New York, San Francisco, Seoul och Tokyo.

Bedömning

Juryn bedömer bolaget och affärsidén utifrån:

 • Skalbarhet
 • Unicitet
 • Marknadspotential
 • Global applicerbarhet
 • Kompetens inom teamet

Entreprenörsbyn

Under finaldagarna flyttar närmare 100 entreprenörer från de deltagande bolagen in i Entreprenörsbyn strax utanför Visby. Entreprenörsbyn öppnar vid några tillfällen upp för exklusiva affärsmöten med bolagen.

Jury i Techarenan 2019

susannenajafi-500x500

Susanne NajafiJurymedlem

Grundare, BackingMinds

Lena-Apler-500px

Lena AplerJurymedlem

Grundare, Collector

Gustaf-Brandberg-500px

Gustaf BrandbergJurymedlem

Grundare, Gullspång Invest

Kamjar-500px

Kamjar HajabdolahiJurymedlem

Partner, Serendipity Group