PressmeddelandeSveriges största entreprenörstävling avgörs i Almedalens Silicon Valley

Idag öppnar anmälan till Sveriges största entreprenörstävling som avgörs under Almedalsveckan 2016, då 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag ska inta den viktigaste arenan för politik, näringsliv och samhälle. Årets Startupbolag och Årets Tillväxtbolag ska koras i Serendipity Challenge i Industriområdet, Visby.

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential på den globala marknaden. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen till Silicon Valley, San Fransisco.

– Sverige har ett brett spektra av exceptionella bolag med innovationer och affärsidéer med enorm potential. I en tävling av den här karaktären får de visa upp sig på Sveriges största och viktigaste arena för politik, industri och samhälle, säger Saeid Esmaeilzadeh, serieentreprenör och juryordförande i Serendipity Challenge.

De 50 bolag som blir uttagna av en jury, kommer utöver att tävla även ställa ut på Industriområdet i centrala Visby. Här kan Almedalsbesökare klämma och känna på framtidens teknologier, produkter och tjänster samt träffa entreprenörerna som bygger dessa nya svenska bolag med mål att förändra, förbättra och utveckla sina respektive industrier.

– Innovationer bygger Sverige. Målet med Serendipity Challenge är att fler svenska entreprenörer ska få möjlighet att växa och bidra till mer jobb och välfärd, säger Magnus Huss, förbundsdirektör IKEM och talesperson för Industrin tar matchen.

För mer information kontakta:
Omid Ekhlasi, tävlingschef Serendipity Challenge
+46 735 252 509, omid@sdip.se

Anna Lööf, Industrin tar matchen
+46 725 232 580

Om Serendipity
Serendipity är ”House of Technologies – Home of Entrepreneurs” med teknikbolag sprungna ur forskning inom bland annat, clean-tech, life science, materialteknik, it och medicinteknik. Idag anställer gruppen fler än 1000 medarbetare. www.serendipity.se

Om Industrin tar matchen
Industrin tar matchen vill tydliggöra industrins betydelse för den svenska välfärden. Bakom initiativet står 13 industriorganisationer. www.industrintarmatchen.se

Om Serendipity Challenge
Serendipity Challenge är Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Utöver tävlingen kommer 50 bolag ställa ut i Industriområdets entreprenörszon – här kan Almedalsbesökare träffa entreprenörerna samt känna och klämma på framtidens teknologier, produkter och tjänster. www.serendipitychallenge.se

Tävlingsprocessen
Av alla inkommande bidrag i tävlingen väljer en expertpanel ut 50 bolag som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer att få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade investerare, entreprenörer och innovationsexperter och på tisdag eftermiddag den 5 juli koras ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”. Sista anmälningsdag är 31 maj 2016.