PressmeddelandeSerendipity Challenge växer – öppnar upp för nordiska bolag

Den här veckan öppnar anmälan till den fjärde upplagan av Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. Finalen av Serendipity Challenge avgörs under Almedalsveckan 2017, där 50 av Sveriges och Nordens mest innovativa framtidsbolag återigen ska inta den viktigaste arenan för politik, näringsliv och samhälle.

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med “Industrin tar matchen” och riktar sig till entreprenörsledda startup- och tillväxtbolag från alla branscher, som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att etablera sig på den globala marknaden.

– Serendipity Challenge har växt för varje år och nu öppnar vi även upp för bolag från våra nordiska grannar. På så sätt får vi ytterligare en dimension av bredd och spets i tävlingen och techutställningen under finaldagarna i Almedalen, säger Omid Ekhlasi, tävlingschef för Serendipity Challenge.

– Innovationer bygger Sverige. Målet med Serendipity Challenge är att fler svenska entreprenörer ska få möjlighet att växa och bidra till mer jobb och välfärd, säger Magnus Huss, förbundsdirektör IKEM och talesperson för “Industrin tar matchen”.

Syftet med tävlingen är att visa upp och främja Sverige och Norden som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

– Förra årets finaldagar av Serendipity Challenge var ett kvitto på att Almedalen är en viktig plattform för den etablerade industrin och de unga framtidsbolagen att mötas. Med vår delegation om 50 framtidsbolag och totalt fler än hundra entreprenörer blev det tydligt att Almedalen är en både relevant och affärskapande arena för startup- och tillväxtbolag. Antalet besökare på techarenan och intresset för tävlingen under 2016 var långt över våra förväntningar, säger Omid Ekhlasi.

De 50 bolag som blir uttagna av en välrenommerad jury kommer, utöver att tävla, även ställa ut sina innovationer på techarenan på “Industriområdet” i centrala Visby. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket värde 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley, San Francisco senare i höst. Tävlingen kommer dessutom i år att följas upp med en konferens på temat från startup till miljardbolag i Stockholm under hösten.

Om Serendipity
Serendipity är “House of Technologies – Home of Entrepreneurs” med teknikbolag sprungna ur forskning inom bland annat clean-tech, life science, materialteknik, it och medicinteknik. Idag anställer gruppen fler än 1000 medarbetare. http://www.serendipity.se

Om Industrin tar matchen
Industrin tar matchen vill tydliggöra industrins betydelse för den svenska välfärden. Bakom initiativet står 14 industriorganisationer. http://www.industrintarmatchen.se

Om Serendipity Challenge
Serendipity Challenge är Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Utöver tävlingen kommer 50 bolag ställa ut på techarenan på Industriområdet i centrala Visby – här kan Almedalsbesökare träffa entreprenörerna samt känna och klämma på framtidens teknologier, produkter och tjänster. http://www.serendipitychallenge.se

Tävlingsprocessen
Av alla inkommande bidrag i tävlingen väljer en expertpanel ut 50 bolag som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer att få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade investerare, entreprenörer och innovationsexperter och på tisdag eftermiddag den 4 juli koras “Årets startupbolag” respektive “Årets tillväxtbolag”. Sista anmälningsdag är 3 maj 2017.

För mer information kontakta:
Omid Ekhlasi, tävlingschef Serendipity Challenge
Tel: +46-735-252-509
E-post: omid@sdip.se

Bilder och logo: http://bit.ly/2nCGCZG
Video från 2016: http://bit.ly/2oYGCVc