PressmeddelandeOffentliggörande av de 50 finalisterna i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge

Idag offentliggörs vilka 50 framtidsbolag som blivit uttagna till finalen av Techarenan Challenge där ”Årets Startupbolag” och Årets Tillväxtbolag” ska koras. Bolagen som deltar i finalen kommer från hela Norden och är verksamma inom olika branscher, så som miljöteknik, robotik, medicinteknik, e-hälsa, fintech, edtech med flera.

 

Techarenan arrangeras för sjätte året i rad och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

 

”Jag är imponerad av bredden och den snabba tillväxttakt som de deltagande startup- och tillväxtbolagen uppvisar. En tydlig trend är att bolagen i tidigt skede knyter till sig viktiga strategiska partners och kunder som bidrar till att accelerera mognaden inför kommande faser. Många bolag har på kort tid lyckats etablera sig på flera marknader och skapat sig en stark position för vidare expansion. Årets finalfält är det bredaste och tillväxtstarkaste hittills ”, säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Techarenan.

 

Finaldagarna kommer att äga rum under Almedalsveckan i Visby den 1–3 juli. Målet med Techarenan är att vara arena för entreprenörskap och innovation där entreprenörer, industri, beslutsfattare, investerare och politiker kan utbyta erfarenheter, skapa samarbeten, göra affärer och bygga nätverk.

 

”Under finaldagarna kommer vi att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och kundbeteenden. Entreprenörerna har tagit en allt offensivare position som opinionsbildare och axlar en viktig roll i att vara med och skapa vårt framtida samhälle. säger Omid Ekhlasi.

 

Tävlingen

Av de 50 bolag som tagit sig till finaldagarna kommer 24 pitcha på plats inför finaljuryn. De 7 främsta går vidare och får chans att pitcha publikt på stora scenen på Techarenan och göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen resa som tidigare år har gått till New York & Silicon Valley samt till Tokyo & Seoul.

 

Techarena med bolagsutställning

Alla 50 bolag kommer att finnas representerade på plats och vara en del av Techarenan mitt i centrala Visby, där Almedalsbesökarna kan klämma och känna på framtidens teknologier liksom att vara med och rösta fram en vinnare av ”Publikens pris”. Under finaldagarna koras även vinnarna av ”Industrins Pris och ”Social Impact Award”.  Prisutdelningarna äger rum på tisdag den 2 juli klockan 17:00 på Techarenan.

 

Årets lista med framtidsbolag

www.techarenan.se – Finalbolag 2019

*De bolag som gör upp om titlarna årets startupbolag och årets tillväxtbolag är markerade med en pokal.

 

För mer information kontakta:

Omid Ekhlasi, Grundare och tävlingschef Techarenan,

+46 (0)735 252 509

omid@sdip.se