Pressmeddelande50 framtidsbolag – här är finalisterna i Serendipity Challenge 2017

Nu är de 50 framtidsbolag som kommer till årets Almedalsvecka för att bland annat göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag” uttagna. Serendipity Challenge samlar Sveriges och några av Nordens mest innovativa bolag från olika branscher så som medicinteknik, e-hälsa, miljöteknik, VR, IoT, robotik, fintech och logistik med mera (se länk nedan).

 

Tävlingen arrangeras av Serendipity tillsammans med Industrin tar matchen (ITM) och riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Bolagen har utvärderats av en expertjury där stort fokus har lagts på skalbarhet och att det finns väldefinierade tillväxtmöjligheter.

Årets finalfält är det starkaste och bredaste hittills. Alla bolag har potential eller är på god väg att revolutionera sina respektive industrier och många har redan hunnit få fäste internationellt vilket är ett kvitto på innovationskraften bland nordiska entreprenörer,” säger Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef för Serendipity Challenge.

Nytt för i år är att tävlingen är öppen för nordiska bolag och totalt har närmare 400 bidrag inkommit till årets tävling. Bolagen är spridda över en mängd olika branscher och i finalen finns förutom svenska bolag även entreprenörer från Danmark, Finland och Norge.

”Under finaldagarna kommer vi att få se unika och banbrytande produkter och tjänster som skapar nya värden och kundbeteenden. Utmärkande för årets uppställning är det stora antalet bolag med intelligenta och uppkopplade produkter som genom insamling och analys av data kommer att förändra vår vardag till det bättre”, säger Omid Ekhlasi.

Tävlingen
Av de 50 bolag som tagit sig till finaldagarna kommer 24 pitcha på plats inför finaljuryn. De 7 bästa går vidare och får chans att pitcha sin affärsidé publikt på stora scenen på ”Industriområdet” och göra upp om titlarna ”Årets startupbolag” och ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen som reser till Silicon Valley.

 

Techarena och utställning av startup- och tillväxtbolag
Alla 50 bolag kommer att finnas representerade på plats och vara del av en techutställning på Industriområdet mitt i centrala Visby, där Almedalsbesökarna kommer att kunna rösta fram en vinnare som får motta ”Publikens pris”. I samband med tävlingen kommer det att arrangeras seminarier på temat ”Från startup till miljardbolag”.

 

Länk till bolagen: 

theserendipitychallenge.se/bolagen-2017

*De 24 bolag som gör upp om titlarna årets startupbolag och årets tillväxtbolag är markerade med en pokal.

Bilder fria för publicering: http://bit.ly/2sxksif Fotograf: Tommy Fondelius

 

För mer information kontakta:
Camilla Wallin, Press & Kommunikation
+46 (0)709 58 11 08, camilla@sdip.se

Omid Ekhlasi, grundare och tävlingschef, Serendipity Challenge
+46 (0)735 25 25 09, omid@sdip.se

 Om tävlingen
Serendipity Challenge är en entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. En expertpanel väljer ut 50 bolag bland de hundratals inkomna ansökningarna, som tar sig till finaldagarna under Almedalsveckan. 24 av bolagen kommer i en delfinal att få pitcha inför en jury bestående av välrenommerade svenska investerare, entreprenörer och innovationsexperter som sedan korar ”Årets startupbolag” respektive ”Årets tillväxtbolag”. Vinnarna i respektive kategori får ett tillväxtpaket till ett värde av 200 000 kronor och en plats i vinnardelegationen till Silicon Valley. Tävlingen är öppen för bolag från hela Norden och inom alla branscher. Finalen avgörs på Industriområdet, Sankt Hansgatan/Trappgränd, Visby tisdagen den 4 juli. www.serendipitychallenge.se

 

Om Industrin tar matchen
Industrin tar matchen vill tydliggöra industrins betydelse för svensk välfärd. Svenska industriföretag ”tar matchen” varje dag, året runt på den globala marknaden. Bakom initiativet står 13 industriorganisationer. www.industrintarmatchen.se

 

Om Serendipity
Serendipity är ”House of Technologies – Home of Entrepreneurs” med teknikbolag sprungna ur forskning inom bl.a. clean-tech, life science, materialteknik, it och medicinteknik. Idag anställer gruppen fler än 1000 medarbetare. www.serendipity.se