TF_LOGO_Neg

Live från Techarenan Challenge 2020

Teknik gör världen bättre
Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar.

Live stream  9 juni kl 10:30 – “Industrins roll för svenska techbolag”

Om Teknikföretagen

Teknikföretagen är en av Sveriges största arbetsgivarorganisationer med 4 200 medlemsföretag som står för en tredjedel av Sveriges export. Vårt uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrensförutsättningar.

Kontaktpersoner

bjoern_widlert-500px

Björn Widlert

Chef Medlemsenheten

bjorn.widlert@teknikforetagen.se
08-782 08 81

sofia-leino-1-500px

Sofia Leino

Medlemsvärvare

sofia.leino@teknikforetagen.se
08-782 0884

michael-lanhagen-500px

Michael Lannhagen

Medlemsvärvare

michael.lannhagen@teknikforetagen.se
08-782 08 86

Prata med oss om...

Såhär kan vi hjälpa dig växa

Vårt uppdrag är att ge våra medlemmar bästa möjliga konkurrenskraft och som medlem får du tillgång till expertis inom bland annat arbetsrätt, affärsjuridik, pensionsavtal och en massa andra saker som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vi erbjuder dessutom ett av branschens bästa kollektivavtal som löser en massa problem, redan innan de uppstår

Industrin vs Corona

webbplats uppdaterar vi löpande  information som är viktig för dig som arbetsgivare. Fokus är på de arbetsrättsliga frågorna, näringspolitiken och uppdateringar om det ekonomiska läget.

Snabbare och säkrare väg till arbetstillstånd för våra medlemmar

Handläggning av arbetstillstånd, helt kostnadsfritt. Då blixtbehandlas ärendena av Migrationsverket – och handläggningstiden tar ofta bara två veckor, istället för uppemot ett år. Arbetsmarknaden blir mer och mer globaliserad och många svenska företag har hela världen som sin rekryteringsbas. Därför har kompetensutvisning blivit ett problem. Till exempel har många nyckelpersoner på tech-bolag tvingats lämna Sverige, bara på grund av småfel vid anställningen. Men vi kan hjälpa dig att behålla viktig personal, eftersom våra kollektivavtal gör att ni uppfyller kraven för uppehållstillstånd för medarbetare födda utanför EU. Vi är den första arbetsgivarorganisationen som är certifierade av Migrationsverket att få ansöka om arbetstillstånd åt sina medlemmar.

Tidigare deltaganden

9 juni 2020

10:30-11:00

Vilken roll har den traditionella industrin för innovationskraften i samhället och hur kan den hjälpa nyskapande tillväxtbolag att bidra till den svenska välfärden.

Medverkande
Mats Rahmström, Koncernchef Atlas Copco
Anne Lidgard, Programchef Vinnova
Tom Erixon, Koncernchef Alfa Laval
Thomas Öström, Grundare Climeon

Tidigare vinnare av Industrins pris

SaltX

2017 - SaltX

Swedish

2018 - Swedish Algae Factory

Sentinabay

2019 - SentinaBay